De geschiedenis van Hoogendoorn containerbouw reikt tot aan 1993 (nu meer als 20 jaar ervaring) waar het allemaal begonnen is.
Hoogendoorn Containerbouw is een bedrijf opgericht door Joop Hoogendoorn.
Het bedrijf heeft meerdere namen gehad waaronder Hoogendoorn las en constructiebedrijf.
Sinds 1993 is het bedrijf 3 maal verhuist (vanwege ruimtegebrek) en gegroeid in zowel personeel, ruimte, ervaring en techniek, waardoor uw product nog sneller en met hogere kwaliteit afgeleverd kan worden.

Het bedrijf door de jaren:

1993 – 1997

In Benthuizen zijn de eerste afzetcontainers door Hoogendoorn Containerbouw gemaakt, nu meer als 20 jaar geleden. Daarnaast werden er diverse hekwerken en constructies gefabriceerd.
Na een aantal jaar was de ruimte in Benthuizen niet meer geschikt waardoor het bedrijf naar een andere locatie in dezelfde plaats is verhuist.
De vraag van de klant naar diverse soorten afzetcontainers werd groter waarbij ook de vraag kwam naar de nu in een ver stadium ontwikkelde lichtgewicht container.

1997 – 2011

De vraag naar afzetcontainers werd steeds groter waardoor wederom een verhuizing noodzakelijk was.
Het bedrijf verhuisde in 1997 naar het industrieterrein in Koudekerk aan den Rijn.
Door gebruik te maken van hoogsterkte staalsoorten zijn hier de lichtgewicht containers verder ontwikkeld en geproduceerd.
Hierbij is ingespeeld op de vraag van de klant.
Een hele reeks containers zijn gemaakt onder andere afvalcontainers, puincontainers, opslag containers, kippers en natuurlijk de lichtgewicht containers.
Het stralen en spuiten werd toen nog uitbesteed aan derden.
Omdat het in de lijn van de verwachting lag om alles in eigen beheer te kunnen bewerkstelligen is er wederom naar een andere locatie gezocht.

2011 – HEDEN

Na een zoektocht van vele maanden kwam het bedrijf uit op een locatie in Alphen aan den Rijn.
Het huidige pand aan de Industrieweg 6 in Alphen aan den Rijn geeft Hoogendoorn Containerbouw de mogelijkheid om alles in één bedrijfsruimte onder te brengen; fabriceren van hoogwaardige afzetcontainers, het bouwen van diverse soorten kippers, carrosseriewerk alsmede het stralen en coaten van containers en andere producten.

TOEKOMST:

Hoogendoorn Containerbouw heeft als toekomst perspectief; het nog verder ontwikkelen van zijn producten en diensten inspelend op de vraag van de klant.